Blogger Template by Blogcrowds.


Siti ada rancangan yang sempurna. Siti kenal Mastura dari kelas Empat Bistari. Tiada siapa pun tahu Siti dan Mastura berkawan. Pada hari Selasa, Mastura mencuri pistol dari ayahnya seperti yang Siti minta. Siti mahu mengajar Mastura cara bermain pistol.

Pada hari Rabu, Siti dan Mastura menyertai latihan pasukan sorak untuk hari sukan.

Pada hari Khamis. Hari Sukan bermula. Siti dan Mastura ditempatkan di sebuah dewan sekolah. Siti dan Mastura menyorok di belakang pentas. Siti mengajar Mastura bagaimana mengunakan pistol ayahnya. Siti mengacukan pistol ke arah En. Faiz, guru disiplin yang dibencinya.

Apabila En. Faiz datang menghampiri pentas. Siti menembak tepat ke arah kepala En.Faiz. Kepala En.Faiz pecah berkecai. Semua murid di dalam dewan berlari ketakutan. Mastura kagum dengan kehebatan Siti. Siti menyerahkan pistol kepada Mastura dan berbisik "giliran awak pula."

Mastura mula menembak tapi tidak mengenai sasaran. Murid-murid menjerit bila mendengar bunyi tembakan. Siti menyuruh Mastura keluar dari belakang pentas untuk mendapat tembakan yang tepat. Mastura keluar dari situ dan mula menembak.

Apabila peluru habis. Siti hentak kepala Mastura bertubi-tubi dan merampas pistol darinya. Kepala Mastura cedera parah dan dia mati selepas itu. Guru-guru membawa mayat Mastura ke hospital untuk dibedah siasat sambil diiringi polis.

Pada hari Jumaat, Siti dijulang sebagai penyelamat dan dipuji atas keberaniannya. Mastura dianggap sebagai penjenayah sakit mental.

Rancangan Siti sangat sempurna.

Credits to: https://www.facebook.com/penselstudio/

0 Comments:

Post a CommentNewer Post Older Post Home